You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

ALEGE DESTINATIACAUTARE

 

 

Home » America de Sud » Argentina

Funk Travel - America de Sud - ArgentinaDacă vă leagă cineva la ochi, vă urcă într-un avion pentru un zbor de 12 ore (destul de incomod), iar, la aterizare, vă dezleagă, buimăciţi cum o să fiţi, nu o să vă daţi seama unde vă aflaţi. Deşi aţi zburat atât de mult, peisajul este european, clădirile au arhitectură pariziană, iar oamenii sunt la fel ca la Roma sau Barcelona - prietenoşi şi fericiţi.

Vă aflaţi la Buenos Aires, cea mai frumoasă capitală din America de Sud, patria cărnii de vită, a Evei Peron şi a cowboy-lor gauchos, un oraş construit de emigranţi după chipul şi asemănarea marilor metropole europene.

Buenos Aires
Ce se poate face şi ce se poate vedea în acest oraş de la marginea lumii? În primul rând, viaţa de zi cu zi e un spectacol în sine. Oamenii dansează tango pe străzi, savurează espresso în cafenele luxoase şi îşi cumpără haine din complexe de magazine pictate mai ceva decât Capela Sixtină. Argentinienii sunt foarte eleganţi. În plus, vă puteţi relaxa într-unul din parcurile imense din oraş, puteţi fotografia casele colorate din cartierul La boca, puteţi vizita cimitirul Recoletta, unde cei bogaţi şi celebri îşi dorm somnul de veci, sau vă puteţi bucura de o cină la lumina lumânărilor într-unul dintre multele restaurante cochete din cartierul Palermo.

Târgul de antichităţi din San Telmo
Acum vom vorbi însă despre o altă atracţie a oraşului Buenos Aires: târgul de antichităţi din San Telmo.

Acesta are loc o dată pe săptămână, mai exact duminica (de dimineaţa până la lăsarea serii), şi adună în el toată istoria Argentinei şi a oraşului Buenos Aires. Odată ajunşi în centru, nu e greu să-l găsiţi. San Telmo este cartierul pictorilor şi poeţilor din BA, iar târgul se ţine în piaţa cartierului şi pe străduţele adiacente. Dacă sunteţi pasionaţi de antichităţi şi obiecte cu parfum de epocă, acesta este paradisul vostru.

Ce găsiţi în San Telmo? Tot ce e vechi şi frumos: de la fiare de călcat de pe vremea bunicii (din acelea ce funcţionau pe bază de cărbuni) până la ventuze pentru răceală, lână pentru croşetat, colecţii întregi de cutii de chibrituri, timbre, bijuterii (unele adevărate opere de artă), degetare, instrumente muzicale sau chiar obiecte de mobilier din timpuri demult trecute (fotolii, scaune, măsuţe sau dulapuri cu încrustraţii). Preţurile oscilează între câţiva lei şi câteva mii de lei. Nu uitaţi! Bucuria de a merge la cumparaturi într-un asemenea loc este completată, la lăsarea serii, de un spectacol fascinant. După ce vânzătorii îşi strâng tarabele, în piaţa din centrul cartierului se adună perechile de îndrăgostiţi care dansează tango - unii mai bine, alţii mai stângaci, însă atmosfera de intimitate care se citeşte pe feţele lor vă face să vă doriţi să fiţi acolo cu persoana iubită. Iar dacă sunteţi împreună cu partenerul/a în Buenos Aires, nu vă mai rămâne decât să treceţi pe ringul de dans.

Cumpărături interesante şi distracţie plăcută!

Puteţi să negociaţi preţul în limitele decenţei. Însă nu întindeţi coarda, pentru că s-ar putea ca vânzătorul să se supere şi să nu vrea să vă mai servească deloc.

Încă de la intrarea în târg veţi fi întâmpinaţi de numeroase tarabe ce vând tablouri şi fotografii realizate în toate perioadele (atât în timpul exuberanţei de dinaintea celui de-al doilea război mondial, cât şi în vremea dictaturii militare din anii `70). Merită să vă luaţi un asemenea suvenir, mai ales că nu veţi plăti pe el mai mult de 50 lei.

Căutaţi apoi prin tarabele cu viniluri. Preţurile pornesc de la 5 lei! În plus, puteţi găsi adevărate `comori` - cum ar fi ediţiile argentiniene ale discurilor celor de la Beatles sau bucăţi clasice în interpretarea unor orchestre faimoase din America Latină. Pentru iubitorii telenovelelor am aflat că muzica Nataliei Oreiro nu e chiar foarte apreciată aici.

Dacă porţelanurile şi bibelourile sunt pe placul vostru, târgul din San Telmo nu vă va dezamăgi. Şi asta, pentru că o secţiune întreagă este dedicată veselei: farfurii şi boluri, supiere şi solniţe, toate atent pictate şi ornamentate cu gust (cele mai vechi de 80 de ani şi cu origini britanice vă `fac cu ochiul` de peste tot). De asemenea, bibelourile chinezeşti sau locale pot constitui un suvenir deosebit pentru cei dragi de acasă. În cazul acestora, preţurile sunt destul de mari, însă justificate prin calitatea produselor: între 100 şi 3000 lei, în funcţie de cât şi ce cumpăraţi.

Urmează vânzătorii de sticlărie: de la sticluţe de farmacie folosite în anii `20 până la sifoane frumos colorate, candelabre şi pahare cărora le-ar sta bine şi pe cea mai elegantă masă din cel mai luxos restaurant. Preţurile acestora variază între 10 lei (pentru un pahar de cristal) şi 3500 lei (pentru un candelabru de excepţie).

Dacă sunteţi fani ai filmelor western sau pur şi simplu iubitori de natură, în San Telmo veţi găsi obiecte de harnaşament, bice, uniforme de cowboy, piei de vită pictate, decorate sau doar tăbăcite şi lăsate natur, sau cizme de piele tradiţionale. Şi pentru aceste obiecte veţi scoate din buzunar mai mult de 150 lei, însă aerul de sălbăticie şi autenticitate pe care-l veţi imprima locuinţei dumneavostră merită orice efort financiar.


Preturi In Argentina mai totul este destul de ieftin. De la caderea economiei in 2001 si devaluarea pesosului calatoriile in Argentina au devenit extrem de ieftine. Veti fi surprinşi cit de multe puteţi face cu banii. Daca nu va permiteţi sa cheltuiţi prea mult va puteţi descurca cu 25-30 de dolari pe zi - in afara capitalei – stind la hosteluri sau hoteluri ieftine şi mincind la restaurantele frecventate de localnici. Daca vreţi sa faceţi o excursie sau sa mergeţi la un spectacol cheltuielile cresc.

In Buenos Aires preturile hotelurilor incep de pe la 40-50 de dolari pe noapte pentru o camera cu doua paturi dar daca va permiteţi sa cheltuiţi 20-30 de dolari in plus puteţi sta la un hotel foarte comfortabil. O cina ieftina va poate costa 5 dolari. Cu 20-30 de dolari de persoana puteţi minca la unele dintre cele mai bune restaurante din oraş. O cina buna cu o sticla de vin si desert. Merita incercat macar o data.

Cit costa?

O sticla de vin bun – 5 dolari O friptura – 5 dolari Cafea (espresso) – 1 dolar Calatorie cu autobuzul in afara orasului – 5 dolari O sticla de apa de un litru – 1 dolar O bere la litru – 1 dolar Suvenir – tricou – 4 dolari Un hot-dog – 0.5 dolari
 Obiective de vizitat
Târgul de antichităţi din San Telmo
Targul de antichitati - Argentina - Funk TravelTargul de antichitati - Argentina - Funk Travel
Ushuaia