You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

ALEGE DESTINATIACAUTARE

 

 

Home » Noutati » HONG KONG

HONG KONG

03.12.2007
Funk Travel - HONG KONGCome, visit Hong Kong! exact nu stie nimeni de ce insa e ceva cu acest oras care te face sa vrei sa-l vizitezi macar o data in viata. Din 1898 pana in 1997 oficial posesiune a coroanei Britanice, de atunci incoace regiune autonoma sub controlul Chinei, HK este un fel de anomalie, intruchiparea capitalismului si parte a celui mai mare stat comunist din lume. In 1997 la retrocedare guvernul de la Beijing a promis sa nu se atinga de economia si modul de viata din HK pentru urmatorii 50 de ani si se tine de cuvant. Destul timp cat sa ne bucuram de mostenirea britanicilor in celalat colt al lumii si la fel de mult timp pentru comunism sa dispara sau sa se transforme.

Hong Kong-ul inseamna de fapt insula Hong kong, centru economic al regiunii autonome, Kowloon, peninsula de la nord, The New Territories adica ce este si mai la nord de Kowloon si insulele inconjuratoare, cateva sute majoritatea mici si nelocuite. The New Territories si insulele raman de obicei nevizitate de turism desi ascund si ele atractii si asta pentru ca the action happens in HK Island si in Kowloon. De la aeroport ajungeti by default in Kowloon, adica in penisnula sau mai precis in Tsim Sha Tsui, da, din nou, ghettoul turistic al acestui oras. Kowloonul este un mic Hong Kong asezat fizic pe acelasi continent cu China si despartit de the real thing prin Victoria Harbour insa pana la Victoria harbour sunt multe de vazut. Shopping fabulos si curiozitati sunt aplenty in Kowloon. Se pot enumera si fotografia pietele de pasari, de pesti exotici si de flori toate situate in nordul peninsulei, piata de jad de pe o straduta din spatele Natahan Road (principala artera comerciala din Hong Kong) sau pietele de noapte care se organizeaza zilnic dupa lasarea serii pe mai toate strazile laturalnice Cand vine vorba de shopping hainele sunt cea mai buna afacere pe care o pueti face aici. Cautati cele doua mari lanturi de magazine cu marfa chinezeasca si cu nume italienesc: Giordano si Bossini, calitate garantata, preturi mici. De asemenea tot al doilea magazin de pe Nathan Road vinde leacuri traditionale chinezesti, ceaiuri si tot felul de alte ciudatenii de la cuiburi de randunica la pesti mumificati ce miros nu tocmai imbietor. Nu cumparati de aici aur, parfumuri sau electronice riscati sa platiti fake-uri.